Congres NAV

De NAV organiseert jaarlijks een tweedaagse wetenschappelijke vergadering. Deze twee dagen zijn gevuld met een gevarieerd aanbod aan lezingen en een poster presentatie over actueel wetenschappelijk onderzoek. De lezingen worden meestal georganiseerd rondom bepaalde themata. Tijdens de lezingen is er aandacht voor de anatomie van het betreffende thema, gerelateerd wetenschappelijk onderzoek en gerelateerde klinische aspecten. Omdat veel leden van de vereniging affiniteit hebben met onderwijs komen in lezingen ook onderwijs aspecten van het vakgebied anatomie/embryologie aan bod.

Daarnaast is er tijdens de wetenschappelijke vergadering tijd ingeruimd voor de algemene ledenvergadering en natuurlijk ook voor het uitwisselen van informatie met collegae.

Eén van de hoogtepunten van de bijeenkomst is de zogenaamde Bolk competitie. Aanstormend onderzoekstalent, nog niet gepromoveerd of zeer recentelijk gepromoveerd, probeert daarbij de prijs voor de beste voordracht in de wacht te slepen. Indien met geïnteresseerd is om tijdens de wetenschappelijke vergadering een poster te presenteren of mee te doen met de Bolk competitie, dan kan men contact opnemen met de secretaris van de vereniging.

Het congres 2017 is op vrijdag 6 en zaterdag 7 januari 2017.
Het voorlopige programma is in te zien via deze link: Programma 2017

 

Winnaar Bolk-prijs 2016
Sepanta Fazaeli (ACTA, Amsterdam) met de voordracht “The Contribution of Collagen Fibers to the Mechanical Compressive Properties of the Temporomandibular Joint Disc”.

bolkprijs-jan-2016

Winnaars Poster-prijs 2016
Hayelom Mekonen (Maastricht) met de poster “Development of the epaxial muscles in the human embryo” EN Jill Hikspoor (Maastricht) met de poster “Development of the hepatic venous system in man”.

posterprijs-jan-2016